Tuesday, August 26, 2008

urm, later ea syg2 ku...;)

ya guys, i wanna post something, but later la eyh, so busy lately...muacxxx!!

da...;)

Saturday, August 23, 2008

better in time song is for u...

It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See, somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going, coming
Thought I heard a knock
Who's there? No one
Thinking that I deserved it
Now I realize that I really didn't know
If you didn't notice, you mean everything
Quickly I'm learning, to love again
All I know is, Imma be okay

Thought I couldnt live without you
It's gonna hurt when it heals too (oh yeah)
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile 'cause I deserve to (ooh ooh)
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
without something there to remind me
It wasn't all that easy
to just put aside your feelings

If I'm dreaming
Don't wanna laugh, hurt my feelings

But that's the path, I believe in
And I know that, time will heal it
If you didn't notice boy you mean everything
Quickly I'm learning, to love again
All I know is, I'm gon' be okay

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too (oh yeah)
It'll all get better in time
Even though I really love you
I'm gonna smile 'cause I deserve to (ooh ooh)
It'll all get better in time

Since there's no more you and me (no more you and me)
It's time I let you go so I can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is, I'll be fine without you
Yes, I will

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too (oh oh oh)
It'll all get better in time (oh oh ooh)
Even though I really love you (you)
I'm gonna smile 'cause I deserve to (yes, I do)
It'll all get better in time (oh oh yeah)

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too (yeah ah yeah)
It'll all get better in time (ooh ooh oh)
Even though I really love you
I'm gonna smile 'cause I deserve to (ooh ooh, yes)
It'll all get better in time

Thursday, August 14, 2008

And the award for the best liar goes to you

How 'bout a round of applause
Yeah
Standing ovation
Oooohh Oh Yeah
Yeah Yeah Yeah Yeah

You look so dumb right now
Standin' outside my house
Tryin' to apologize
You're so ugly when you cry
Please
Just cut it out

And don't tell me you're sorry 'cuz you're not
Baby when I know you're only sorry you got caught
But you put on quite a show
Really had me goin'
But now it's time to go
Curtain's finally closin'
That was quite a show
Very entertainin'
But it's over now (But it's over now)
Go on and take a bow

Grab your clothes and get gone
You betta hurry up
Before the sprinklers come on
Talkin 'bout "Girl I love you, you're the one"
This just looks like a re-run
Please
What else is on ?

And don't tell me you're sorry
'Cuz you're not
Baby when I know you're only sorry you got caught
But you put on quite a show
Really had me goin'
But now it's time to go
Curtain's finally closin'
But that was quite a show
Very entertainin'
But it's over now (But it's over now)
Go on and take a bow

Ooohhhhh
And the award for
The best liar goes to you
,
For makin me believe
That you could be Faithful
To me
let's hear your speach
ooohhhhh!

How 'bout a round of applause
A standin' ovation

But you put on quite a show
Really had me goin'
Now it's time to go
Curtain's finally closin'
But that was quite a show
Very entertainin'
Yeah Yeah Yeah
But it's over now (But it's over now)
Go on and take a bow

But it's over now...

from someone, thanks babe, nice song anyway...;)

Firasat - Marcell

Kembali

Kulihat awan membentuk wajahmu

Desah angin meniupkan namamu

Tubuhku terpaku

Semalam

Bulan sabit melengkungkan senyummu

Tabur bintang serupa kilau auramu

Akupun sadari

Kusegra berlari

Cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi

Firasatku ingin kau tuk cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi...

Akhirnya

Bagai sungai yang mendamba samudra

Kutahu pasti kemana kan ku bermuara

Smoga ada waktu

Sayangku

Kupercaya alam pun berbahasa

Ada makna dibalik semua pertanda

Firasat ini

Rasa rindukah ataukah kedamaian

Aku tak perduli

Kuterus berlari

Cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi

Firasatku ingin kau tuk cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi

Dan lihatlah sayang

Hujan turun membasahi

Seolah turun air mata

Cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi

Firasatku ingin kau tuk cepat pulang

Cepat kembali jangan pergi lagi

Firasatku ingin kau tuk cepat pulang

Pulang...

Aku pun sadari

Engkaulah firasat hati..

its from salim! check it out guys...;)


To: Multimedia Universiti batch 104 And Friends!
Motif: Mini Gathering
Place: KLCC Garden
Food: KFC (muahahaha)
Date: 23/8/2008
Aktiviti:Datang je dulu,jgn banyak bunyik!
People list(who that are not in the list, feel free to come!and who their name is written below did not attend, I myself will create a c5 bomb to bomb your beloved living area’s.tq)

1)ella/ yus
2)shamel
3)amir
4)fendi/anis
5)wan
6)azhan
7)omar
8)ejam
9)azri
10)pa’an
11)roy
12)kerol
13)epul
14)faizin
15)izzaty
16)adek
17)dayang aka sasha
18)hapiz
19)jay
20)zulhilmi
21)mimi
22)aina safraa
23)afiq iswara
24)alep/yaya
25)sesiapa saja yang kita kena tapi aku x sebut nama!peace!

*kepada kawan2 yang cam ader nak ajak2 sesiapa2,kawan yang aku terlupa,bitau la,kita update list!

Orang yang di-haramkan dari datang!
1)abang angkat

Please confirm back to me a.s.a.p via:
Email:sed_1612@yahoo.com
Y!:sed_1612
Hp no:013-70755** (ask salim 1st..hehe)

p/s:forwardkan email ni ke rakan2 jua ye!trima kasih!

Yang benar,
Syed Salim Bin Syed Ahmad
Diploma In Information Technology
1041107049

Yang Benar jugak,
Dayang Norshakilla bt Hamzah
Diploma In Information Technology
1041108418

Monday, August 11, 2008

Thursday, August 7, 2008

08.08.08 birthday mak! miss u mom, so much!

sms saya ( 00.01 am)
salam, mak hapi birthday.. along call tapi mak tak angkat,
mak dah tido kot, along doakan mak semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,
amin.. muah, along sayang mak!

sms mak ( 00.25 am )
mak dengar along call tadi tapi sekarang mak kat food court, orang ramai,
ok lh t.kasih . mak pun lupa hr ni hr jadi mak yg ke 46. dh tua, blh lh timamg cucu pulak..


p/s: cucu?? calon pon tader mak, camne nak bg mak cucu, tapi kalo dah hajat or kehendak mak utk along kawen, mak carikan la utk along, along tak kesah, asalkan along dapat bahagiakan mak, ni lah hadiah hari jadi mak, pengorbanan dari along, along sayang mak, along sanggup buat apa je utk mak.. tp along tau mesti mak gurau je kan...hee...(cuwak!)

not feeling well la dis week

isnin

ke kelas spt biasa

ptg mcm biase maen frisbee.

weee..

mlm lak member ajak lepak planet

saya pon follow la sbb nk enjoy punye pasal

last2 tak jadi lak, just lepak mekdi jew

thn nk balik dah kol 1

so saya mls nak bertekak ngan mak gad

saya decide lepak smpy subuh je ngan member..



selasa

smpy umah dlm kol 6 pg

terus masuk bilik tido smy kol 11 pg

kol 12 g class till 2pm

dlm kul 3 g BM COE sbb nk derma darah (konon)

g ngan ecah, last2 saya pitam, lemah satu badan

dem!! nak derma, tapi tak de kekuatan, takot sgt...

kamon la sha... adoiiiiii!!!

ecah n munirah da semangat nk ponteng class semata-mata nak derma darah

saya plak tibe2 mabuk, pening pale tgk org kene cucuk..

huwaaaaaaaa....sob2, takot seyh

TAPI NAK!!

sushi, shin chan, teri, mustalmee n jerm da bg semangat da kat saya

saya still rase cam nak pengsan gak,

takpe la korg,

thanks...

nanti kite dah ready kite derma la ea...

huhu..

thn ptg mcm biase gak maen frisbeeeee...

heeeee...

best maen frisbee hari nie

puas2

sbb dpt disk

kohkoh...;p




mlm selasa

saya ade miting unicomm serv kat Masjid

byk btl program saya join, koh2

sem nie saya active dgn program nmpk nya

kalo tak leh handle salah ko la eh sha, ko kan TAMAK!! lols~~

tapi takpe la

at least saya tak pk kan sgt bende yg sllu merungsing kan fikiran saya...

abis miting dlm kol 11mlm...

huuuuu....

letey...




rabu

ke kelas spt biasa

ptg semangat nak maen frisbee nih

siap letak kat status YM! kol 2.30 ptg

"::ptg nie nak maen fisbee::"

semangat berkobar-kobar tuh

tetibe perot sakit, pedih, dem!!

sakit giler seyh....!

$!$@^#&%*&^*% ...

so tak jadi la maen frisbee...

sedey, sob2~~

sakit perot smpy ke tgh mlm

thn g umah ecah sapu2 ubat

thn mkn panadol, pehtu tido awal..




khamis aka hari nie

class pack dari pg smpy petang

sib baik ade gab

thn 1st time saya PONTENG CLASS kol 2-4ptg tadi (lab spm)

hehehe

satu sbb ujan

thn sbb hari nie penyakit lain lak dtg

bdn rase tak sehat, lemah jer

kepala berat, rase mcm nak demam, muke pucat lesi hari nie, serabai jew, tak sekacak cam biase

lols...kehkeh...

thn now saya type entri nie pon saya still lemah badan lagi




esok aka jumaat

sok hari jadi mak

tak sabar nak balik pelok mak

makkkkk, along rindu mak

last week along mimpikan mak

dlm mimpi tu gempa bumi

thn along nanges pelok mak...

tiba2 saya sedar dari tidur mmg saya betul2 menangis

 teresak-esak, tersedu-sedu

mak, along tak sabar nak jumpe mak

along dah lama tak jumpe mak... 




sabtu n ahad

dis weekend my kazen kawin

so saya n family balik sabtu nie sampai ahad

tema colour nani kate hijau

baju raye 2 tahun lepas saya pakai balik

tader mase nak tempah lain...

"shah, kamu nak kawen da, kalo tak dulu maen konda kondi same ngan dyg."

masing2 da besar, da ada kehidupan masing2

dah rancang masa depan masing2

nk tunggu nani lak kawin

tak sabar nak tgk my close2 kazen nie kawin

ngan sape lah agaknye

nina,ko ngan aku sape kawen dulu ek...hehehe

liza dah tunang....

erm, dlm masa 2 or 3 tahun nie sume akan berubah

semua akan ada life n maybe family masing2...

persoalan nya, adakah aku dah bersedia??

urmmm...cepat nya masa berlalu...

apa2 pun congratulation shah.

congratz jugak kat liza, wawa, sharmila n akan datang adda...

can't wait to see u adda, muahhh!! 

erm...erm...end of story 4 dis week!! lols~


Sunday, August 3, 2008

entri utk stalker


dei stalker2 kat luar sane, jgn dok sibok2 cite pasal org leh tak??

aku nak luahkan perasaan aku, bukan utk korg bace n mengumpat kat luar!! 

sampai ke toilet, lab, up10 cite pasal entri2 aku ape cite beb? da sewel?

bace simpan sendiri sudey, dok cite kat org wat pe?

korg kenal aku ke? kalo tak knl jgn la judge aku n org2 yg berkaitan dlm entri aku.

kalo dia buat salah pon so what?? dia bukan buat slh ngan korg,tapi dgn aku.

even aku sedih dgn dia pun, tapi aku lagi2 sedih n geram kalo ade org ckp blakang pasal die.

korg sape? dh knl die bape puluh tahun? aku knl die lagi lama dari korg knl die.

aku lagi tau die mcm mane..

so jgn nak gedix2 ckp itu ini kalo tak tau ape2 ok.

jgn sampai aku dgr sendiri n sekeh2 muke korg.

ok bye, sori sape2 terasa, heee...;p





awak tak pernah berubah la awak...sob2

sori awak, saya tak nak jaga hati awak dah, sikit pon tak nak, sori kalo awak sakit hati bila saya tak jaga hati awak..

semua org marah saya still berhubung dgn awak, knp ea saya degil? maybe saya tak pernah serik kot, serik nak bercinta dgn awak, tapi tak serik nk berkawan dgn awak, tapi saya still sakit hati even berkawan dgn awak..

awak tak pernah berubah la awak, saya tak nak borak2 kosong dgn awak lagi la, kalo ade hal penting je baru saya borak ngan awak k, masa saya borak dgn awak, saya tgk awak sama je, tak pernah berubah pon, nasib baik saya tak terima awak, nasib baik saya tekad n berpendiran, kalo tak lagi terok hati saya sakit..

sikap nak selalu betul dan meninggi diri awak, buat saya faham yg awak tak pernah berubah, awak suka berjanji, janji yg awak akan berubah,  tapi awak tak berubah pon, awak sama je mcm dulu, saya nampak..

oklah awak, harap awak berjaya dlm hidup awak, sbb saya tau awak byk sgt bakat, bakat yg awak ada tu jgn awak sia2 kan, awak boleh berjaya n jadi kaya dgn bakat awak, percaya la ckp saya... bye awak, jg diri n jgn contact saya lagi, salam...

Friday, August 1, 2008

yesterday n today

:: yesterday ::

smlm class saya pack gle sampai petang, pagi g class, thn tghr g ilsas tolong nani n maksu handle katering, after that g coit balik coz ade class smpy kul 5ptg, 

saya tapaukan lebey makanan katering utk jay, 1st tyme saya jumpe n bercakap ngan die after 4 months, kekeke, gilos jew, maybe saya da ready nak jumpe die as a frens kot...lols..

thn petang after class ajak munirah,ecah n izah mkn lauk katering yg saya bawak lebey tue, after mkn around 6 siap2 g padang blkg ilmu maen frisbee, tapi 1st day kan, tatau maen, segan pon ade gak, ahaks, dok je tepi, sib baik akram baek hati nak ngajo, die la ngajo kitorg maen smlm...huhuhu, santai gak games nie..;p

after dat mlm g teman sum1, balik jer around 10 camtu kuar lagi g ukur jln ngan ecah n munirah kat parking COE, tgh2 mlm dok ukur, sib baik mende alah tue (saya tak pasti nama nya) senang utk diguna, tolak jer, saya pinjam mende tu kat lab civil engineering..

b4 pinjam kene mintak sign prof dulu, lecey jew, tapi taper, dok lepak dlm bilik prof punye la lama, best je prof nie, klako n byk bg kitorg idea, prof suruh kitorg buat project yg betul2, sbb diorg nak bg kat pihak atasan, cam berat je tugas tue, tapi taper, kitorg ok jer, raja leader yang bagus, so saya tak berapa risau sgt..

alhamdulillah sem nie group member sume best2, n also comei2, ahaks..

after dat around 12am baru kitorg balik umah, thn on9, sangap gak, nak tidow tader mood, so saya mengambil keputusan utk mengaco budak2 channel...heee...klako je...sori korg saya masok air smlm...lols





:: today ::

fuhh...fenat seyh ini hali, saya post entri nie pon sy tak mandi ag..ngagagaga...baru pas swimming, badan lomah n loteh jo nak mandi, sat g la ek, nak merapek meraban doluuu..

pg tadi adew quiz, saya just selak2, tader la menghafal pown, bley la buat, tp last2 minit dok tanye2 org gak jawapan, kehkeh, ape nak jadi tah aku nie...ish2...;p 

tghr lunch wif mia lagi...but dis tyme we'ol lunch kat opis die, kat RHB, wow, cantik je environment opis die, really nice...thn byk borak2 ngan die, share everything each other, mia dgn slumber nye masok keje kol 2 sbb tak perasan yg kitorg dah borak borak lama... padahal borak biase2 jew, lols..

kol 2ptg gerak ke coit attent advisor advisee nye perjumpaan, igtkan saya just jumpe my advisor personally, but rupenye, kitorg kumpul ramai2 thn jumpe advisor masing2 kat satu tmpt, gile happening, siyes best, my advisor byk bg smgt kat kami as advisee die, oh ya, advisor saya is sir muhammed azlan, 1st tyme jumpe die tadi, baek gak la die, sib baik la dpt yg ok, huuu... thanks sir azlan, nanti saya nak jumpe sir personally k, last sem advisor saya Dr Laila, tapi DR dah nak ke UK bulan nie follow husband die, tak sempat saya nak share everythings dgn die, die tak kesah kalo saya nak share ape2 pon even bout family ke or bf ke, tapi tah la,  die sendiri pon ade cite kat saya skit bout die n husband die dulu masa study sama kat UK, hee...ok lah, close story bout her, now saya da ade advisor baruu...hee...

abis je meeting advisor advisee saya n jerm wat project, ngagaga, madam june suh kitorg tapau bihun sup sbb tak abis, rugi wooo...byk gile lebey, so saya bwk balik 2 bihun sup utk ecah n munirah, thn bawak karipap byk2, hehehe...pelahap nye saya nie, ngehngeh..

ptg dlm kol 5.30 saya, ecah n munirah mulakan activity baru kitorg, maen frisbee...main around 15mins kat padang tgh2 murni, thn naik kete brommmm ke padang blkg ilmu, hee... dlm stgh jam maen bertiga, baling2 je, nak practice balingan n tangkapan, after dat pami n the geng datang join maen skali, main baling2 jer, tader lawan2 pon, dlm kol 6.45 camtu tetibe azam n akram dtg, sume ade dlm 14org skrg, lols, korg kate tak maen ptg nie, mak ai segan nye aku, da la tak reti maen, heee... thn diorg dgn smgt nye ajak kitorg lawan, mak aii...aku tatau maen dow, baru 2 hari pegang disk nie, ngagaga...akram devide group by 2, saya n ecah satu group ngan akram, munirah satu group ngan azam, heee..diorg sgt2 teror, lincah bgt...saya maen bukan nak menang pown, saya saje nak exercise...nak ganti jogging hari nie, tak best la hari2 jogging, so cari sukan lain yg best cam frisbee nie..;p sok ade frenly kol 9, tapi saya tak dapat join lew, sok ade tele-match, da ade group, baru jew bg name kat madam june ptg tadi, kang tak dtg mengamok lak die, ahaks..

after balik maen frisbee terus balik n siap2 g swimming ngan tony lak, hehehe, lepas gak hajat i nak swimming u...;p tony ajar saya teknik swimming yg btl, adeyh, tak reti2 gak, ok2 je la, tader la lepas die ajar tu saya pandai terus, tadi pon tak leh nak fokus sgt ape die ajar, letey kot, tapi tak sgt la, maybe sbb 1st tyme swimming mlm kat pool uniten, n mix lak tue, cuci mata beb, kekekekeke, thn ade dak2 kecik dlm darjah 1-4 camtu practice swimming, damn comel la diorg, pandai gle swimming, malu ahh kakak ngan korg, kakak tak reti swimming la dik2, ajar kakak ea...ngehngeh...swim smpy kol 9mlm tadi, thn trus balik, lepak depan tv tgk bang bang boom, klaka btl!! hehe...cam org gile saya gelak, sib baik osmate tader, ngagagaga...

and now dok dpn pc dgn
tak mandi nye lagi, dgn rambut tak syampoo lg, dgn mata da ngantok, dgn badan letey, dgn baju tak basuh berlambak, dgn keje tak siap, dgn tak ready tele-match esok, dgn tertanye-tanye sbb dinner dgn somebody esok (sori somebody... kekeke).. ok byk persoalan, so nak settle kan satu2 persoalan nie...after post entri nie saya nak start buat sume, yg saya highlight nie saya akan buat skrg...yg tak highlight tak leh settle skrg, kene tunggu esok, hee...ok la, cam panjang je saya merepek merapu meraban dlm entri saya kali nie, bye sume (taktau la sape yang bace blog n entri2 saya yang xbest n bosan nie...heee), bye diri sendiri (of coz saya akan bace lagi pas nie) ... ermmm... -end-

to do list on august

    Ketua aras M1
    (Tah ape keje aku kene buat pon aku tak taw...adeyh)

    AJK biro Publicity Murni
    (Teater at Istana Budaya. tatau bile)

    AJK biro VIP Robogamez
    (Event on
    4-6 august)

    Ahli Card Klasik SRM (Rakan Muda)
    (Wawasan Desa at pahang on 16-20 august)

    Volunteer of MAHA
    ( Events on 19-23 ogos . tak jadi kot!)

    Volunteer of Merdeka Health Day
    ( 23 august )

    AJK biro Comm Serv Uniten
    (Trip at Zoo Negara for Islamic Studies Student on
    10, 17, 18, 24 august)

    Biro protocol for Voice of Palestin
    ( 28-29 august )


      Program SEDAR (SEORANG SEKAMPIT BERAS)
    (tatau bile)

       IT COMM - Handle problem's of parking space at COE project
    (do a proper proposal)