Friday, August 1, 2008

yesterday n today

:: yesterday ::

smlm class saya pack gle sampai petang, pagi g class, thn tghr g ilsas tolong nani n maksu handle katering, after that g coit balik coz ade class smpy kul 5ptg, 

saya tapaukan lebey makanan katering utk jay, 1st tyme saya jumpe n bercakap ngan die after 4 months, kekeke, gilos jew, maybe saya da ready nak jumpe die as a frens kot...lols..

thn petang after class ajak munirah,ecah n izah mkn lauk katering yg saya bawak lebey tue, after mkn around 6 siap2 g padang blkg ilmu maen frisbee, tapi 1st day kan, tatau maen, segan pon ade gak, ahaks, dok je tepi, sib baik akram baek hati nak ngajo, die la ngajo kitorg maen smlm...huhuhu, santai gak games nie..;p

after dat mlm g teman sum1, balik jer around 10 camtu kuar lagi g ukur jln ngan ecah n munirah kat parking COE, tgh2 mlm dok ukur, sib baik mende alah tue (saya tak pasti nama nya) senang utk diguna, tolak jer, saya pinjam mende tu kat lab civil engineering..

b4 pinjam kene mintak sign prof dulu, lecey jew, tapi taper, dok lepak dlm bilik prof punye la lama, best je prof nie, klako n byk bg kitorg idea, prof suruh kitorg buat project yg betul2, sbb diorg nak bg kat pihak atasan, cam berat je tugas tue, tapi taper, kitorg ok jer, raja leader yang bagus, so saya tak berapa risau sgt..

alhamdulillah sem nie group member sume best2, n also comei2, ahaks..

after dat around 12am baru kitorg balik umah, thn on9, sangap gak, nak tidow tader mood, so saya mengambil keputusan utk mengaco budak2 channel...heee...klako je...sori korg saya masok air smlm...lols





:: today ::

fuhh...fenat seyh ini hali, saya post entri nie pon sy tak mandi ag..ngagagaga...baru pas swimming, badan lomah n loteh jo nak mandi, sat g la ek, nak merapek meraban doluuu..

pg tadi adew quiz, saya just selak2, tader la menghafal pown, bley la buat, tp last2 minit dok tanye2 org gak jawapan, kehkeh, ape nak jadi tah aku nie...ish2...;p 

tghr lunch wif mia lagi...but dis tyme we'ol lunch kat opis die, kat RHB, wow, cantik je environment opis die, really nice...thn byk borak2 ngan die, share everything each other, mia dgn slumber nye masok keje kol 2 sbb tak perasan yg kitorg dah borak borak lama... padahal borak biase2 jew, lols..

kol 2ptg gerak ke coit attent advisor advisee nye perjumpaan, igtkan saya just jumpe my advisor personally, but rupenye, kitorg kumpul ramai2 thn jumpe advisor masing2 kat satu tmpt, gile happening, siyes best, my advisor byk bg smgt kat kami as advisee die, oh ya, advisor saya is sir muhammed azlan, 1st tyme jumpe die tadi, baek gak la die, sib baik la dpt yg ok, huuu... thanks sir azlan, nanti saya nak jumpe sir personally k, last sem advisor saya Dr Laila, tapi DR dah nak ke UK bulan nie follow husband die, tak sempat saya nak share everythings dgn die, die tak kesah kalo saya nak share ape2 pon even bout family ke or bf ke, tapi tah la,  die sendiri pon ade cite kat saya skit bout die n husband die dulu masa study sama kat UK, hee...ok lah, close story bout her, now saya da ade advisor baruu...hee...

abis je meeting advisor advisee saya n jerm wat project, ngagaga, madam june suh kitorg tapau bihun sup sbb tak abis, rugi wooo...byk gile lebey, so saya bwk balik 2 bihun sup utk ecah n munirah, thn bawak karipap byk2, hehehe...pelahap nye saya nie, ngehngeh..

ptg dlm kol 5.30 saya, ecah n munirah mulakan activity baru kitorg, maen frisbee...main around 15mins kat padang tgh2 murni, thn naik kete brommmm ke padang blkg ilmu, hee... dlm stgh jam maen bertiga, baling2 je, nak practice balingan n tangkapan, after dat pami n the geng datang join maen skali, main baling2 jer, tader lawan2 pon, dlm kol 6.45 camtu tetibe azam n akram dtg, sume ade dlm 14org skrg, lols, korg kate tak maen ptg nie, mak ai segan nye aku, da la tak reti maen, heee... thn diorg dgn smgt nye ajak kitorg lawan, mak aii...aku tatau maen dow, baru 2 hari pegang disk nie, ngagaga...akram devide group by 2, saya n ecah satu group ngan akram, munirah satu group ngan azam, heee..diorg sgt2 teror, lincah bgt...saya maen bukan nak menang pown, saya saje nak exercise...nak ganti jogging hari nie, tak best la hari2 jogging, so cari sukan lain yg best cam frisbee nie..;p sok ade frenly kol 9, tapi saya tak dapat join lew, sok ade tele-match, da ade group, baru jew bg name kat madam june ptg tadi, kang tak dtg mengamok lak die, ahaks..

after balik maen frisbee terus balik n siap2 g swimming ngan tony lak, hehehe, lepas gak hajat i nak swimming u...;p tony ajar saya teknik swimming yg btl, adeyh, tak reti2 gak, ok2 je la, tader la lepas die ajar tu saya pandai terus, tadi pon tak leh nak fokus sgt ape die ajar, letey kot, tapi tak sgt la, maybe sbb 1st tyme swimming mlm kat pool uniten, n mix lak tue, cuci mata beb, kekekekeke, thn ade dak2 kecik dlm darjah 1-4 camtu practice swimming, damn comel la diorg, pandai gle swimming, malu ahh kakak ngan korg, kakak tak reti swimming la dik2, ajar kakak ea...ngehngeh...swim smpy kol 9mlm tadi, thn trus balik, lepak depan tv tgk bang bang boom, klaka btl!! hehe...cam org gile saya gelak, sib baik osmate tader, ngagagaga...

and now dok dpn pc dgn
tak mandi nye lagi, dgn rambut tak syampoo lg, dgn mata da ngantok, dgn badan letey, dgn baju tak basuh berlambak, dgn keje tak siap, dgn tak ready tele-match esok, dgn tertanye-tanye sbb dinner dgn somebody esok (sori somebody... kekeke).. ok byk persoalan, so nak settle kan satu2 persoalan nie...after post entri nie saya nak start buat sume, yg saya highlight nie saya akan buat skrg...yg tak highlight tak leh settle skrg, kene tunggu esok, hee...ok la, cam panjang je saya merepek merapu meraban dlm entri saya kali nie, bye sume (taktau la sape yang bace blog n entri2 saya yang xbest n bosan nie...heee), bye diri sendiri (of coz saya akan bace lagi pas nie) ... ermmm... -end-

5 comments:

ijad said...

salam... apa khabar..

dinner2 secret dinner said...

ola~ lol. cheq cam kenai ja that sumbody tu~~ =P

atlet ultimate frisbee said...

oit2..panjang nya karangan~!

sasha.hamzah said...

kes2~~ leh dpt A tak? heee

SUPer HeRO FrisbEE said...

haha... lepas nie selalu la turun k... haha... practice frisbee... bole kurus kan badan... haha.. (^_^)...