Thursday, May 13, 2010

Getaran Positif Dan Negatif Dalam Law Of Attraction

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini, dalam tips Law Of Attraction saya berkata tentang getaran positif dan negatif. Lebih detail lagi, saya akan menerangkan apa makna getaran gelombang negatif dan positif yang terbit dari minda Anda.

Dalam buku Law Of Attraction muka surat ke 13, Michael J. Losier memanggil getaran (vibration) sebagai ‘vibe’ supaya ia lebih senang di fahami. Saya gunakan perkataan ‘getaran’ atau ‘gelombang minda’ untuk menarikfan mood dan perasaan Anda yang Anda serap dari seseorang, atau mood yang dikeluarkan oleh minda Anda di saat Anda sedang berfikir.

Dalam hidup kita, hanya ada dua getaran gelombang, iaitu positif atau negatif. Wallace D WattlesThe Science Of Getting Rich mengatakan hanya satu gelombang saja yang boleh berada di dalam minda Anda pada satu masa, tidak berkongsi-kongsi sesama gelombang atau bagi sama rata antara gelombang positif dan negatif. Mesti hanya ada satu yang dominan. dalam bukunya

imej muka depan buku The Science Of Getting Rich

Semua emosi, mood dan perasaan Anda jatuh dalam dua kategoti ni, sama ada positif atau negatif sahaja. Setiap dari kita mengeluarkan gelombang positif atau negatif, hanya ada satu bukan kedua-duanya sekali.

Bahkan, kita selalu mengeluarkan gelombang minda setiap kali kita berfikir, mengingat atau mengimajinasikan sesuatu. Mungkin Anda tak tahu mana satu mood dan perasaan yang jatuh dalam kategori positif atau negatif.

Saya senaraikannya dibawah untuk Anda :

Mood, Emosi, Perasaan Negatif (Getaran Negatif)

  • Rasa kecewa
  • Kesepian
  • Kekurangan
  • Kesedihan
  • Kekeliruan
  • Tekanan
  • Marah
  • Terluka
  • Benci
  • Dendam
  • Sakit Hati

Mood, Emosi, Perasaan Positif (Getaran Positif)

  • Keseronokan
  • Cinta
  • Kasih sayang
  • Bersemangat
  • Bangga
  • Selesa
  • Yakin
  • Rasa
  • Abundance (rasa punyai sumber yang melimpah ruah, tak pernah habis)

Setiap masa, bila Anda berfikir, mood yang terbit dari minda Anda sama ada positif atau megatif saja. Apa saja yang Anda fikirkan (sama ada mood positif atau negatif) akan terlepas ke alam semesta dan ruang masa di sekeliling badan Anda.

Kemudian, Law Of Attraction respon pada mood Anda, lalu menghantar jenis getaran yang sama dengan mood Anda tadi, lebih dua kali ganda banyaknya. Kesan daripada tindakan Law Of Atraction tu, Anda akan ditemukan dengan situasi, orang perseorangan dan benda-benda yang berkaitan secara kebetulan.

Law Of Attraction adalah tenaga universal di sekeliling Anda yang bertindak mengikut hukum fizik kuantum. Namun, untuk menerangkan sains fizik ini, memerlukan huraian dalam bentuk teknikal sanintifik, agak sukar untuk Anda memahaminya, namun saya hanya menyentuh yang asas sahaja.

Kesan daripada mood negatif yang terbit dari minda Anda tu, Anda akan ditemukan dengan situasi-situasi negatif, orang perseorangan yang membuat Anda semakin berada dalam mood negatif dan benda-benda yang mengakibatkan Anda terus berada di dalam situasi negatif.

Law Of Attraction sentiasa respon pada mood Anda, fikiran Anda dan gambaran mental tidak kira ia negatif atau positif.

Jadi, kawal mood Anda. Bertenang setiap masa dan fikir yang baik-baik saja pada semua orang, situasi dan benda. Kini Anda sudah tahu betapa bahayanya berfikiran negatif.

Apa yang Anda fikirkan tentang diri Anda sendiri, itulah yang akan jadi

4 comments:

health-beauty-slimming said...

buku tu best,saya pernah baca.
terase makin bersemangat bila abis baca.

Rezwan said...

mcm best buku tue, mane nk dpt hehe..

http://i-networkv3makeittrue.blogspot.com/2010/10/application-fb-hasil-kerja-anak.html

Zallyna said...

interesting....

Rapunzel Cikilolo said...

good info... saye pun suke buku juge :)