Saturday, December 29, 2007

Disebalik tabir birthday ana heus

Hai korang,firstly aku and semua kawan2 nak ucapkan selamat hari jadi pada Suhana aka anaheus aka ana,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,kitorg 10x ganda hapi bile tgk ko hapi..hehe..b4 aku mulakan ape2 kat sini,aku nak ucapkan b’byk2 terima kasih atas kerjasama yg amat baik dari korg,korg best sgt! aku takkan lupe plan yg kite buat smlm menjadi n happening gle!! Semua puas hati,even ade kelemahan skit (kelemahan yang datang dari aku sendiri..kekeke…sori guys) tapi idea korg utk menyelamatkan keadaan mmg gempaq.korg best!!

Kat sini aku senaraikan ahli2 jawatankuasa yang terlibat..aku selaku ketua kelas
,than penolong kanan1 adalah azril,penolong kanan2 plak fahmi,ketua kecerian miss mia,ketua keselamatan pula shah,niera jay da aku sendiri pula adalah pelakon. Membe2 yang datang memeriahkan lagi surprise kitorg adalah izzah,adda,hamram,joe,shimi,syed,omid dan special guess JayZuan n the geng.

Pelakon utama ialah niera kerana dia memainkan peranan penting dalam plan ni. Sgt pandai dia membawa watak dgn menghalang ana utk balik, susah wooo, ingat senang ker,bak kate niera..’berdarah aku nak pujuk die nie’..hahaha...niera cool!!

Mula2 kitorg sume buat meeting kat up10 pada hari khamis,lepas class kaunseling,nak dekat 2jam gak arr meeting tu, mcm2 idea diorg bg, yang terlibat time tue aku,mia,niera,adda,fahmi,shah dan azril.semua perah otak nak kenakan ana time bufday die…mmg nak kene kaww2 punye!! Mule2 kluar idea nak curik wallet ana,tapi shah kate bapak ana garang, kalo time tu ana call ngadu kat bapak die, mau gelabah kitorg,sbb kitorg yang curik!! keke..
than idea nak curik hp pulak,mule2 bley pakai gak idea tuh,tapi kene reject gak sbb mia n niera kuar idea lain yg lagi gempaq(tapi tak menjadi…huhuh)
idea tue aku ngan jay buat2 gado,than around 11.30 sblm countdown bufday,die kene datang tgk2 kan aku kat coe yang tgh perang besar ngan jay,konon nye die ngan niera kene dtg la kat coe tgk2 kan aku….hahah,last2 terkantoi lak, aku msg ana byk kali kate yang aku gado ngan jay..ana nak caye dah,tapi terkantoi bile ana ym jay tanye jay tengah buat ape,nak tau tak ape jay kate? Die kate die tgh buat assigment,kantoi besar arr...muhahahah..sgt lawak dan juge cuak!!  last2 minit terkantoi lak tuh…apekah?? Hehe..

Time tu tak silap aku aroud pukul 11.55 kot,lagi 5minit jer…so aku decide taper la…kite celebrate lewat skit,biar die pk yg kitorg tak ingat langsung bufday die,biar die rase,than kluar la idea azril call ana ajak kluar mkn,azril ngan shah datang amik ana n niera kat ilmu…than diorg sampai coe (time tue jayzuan da datang) ,kitorg nmpk jer ana n lain2 da sampai,semua da bersiap sedia kat posisi masing2, mmg klako time nie..hehe, than ana melangkah jer masok kawasan larangan, kedepekkk….!! 2 bijik telor aku pecah kan kat kepala die, diikuti mia,pami,adda dan seterusnye yg lain2. Semua excited baling membaling, than masing2 baling belon berisi air, mmg lencun abis ana, than sebagai pelengkap, ana jadi sasaran tepong, tepong tu pulak kitorg campur kan sekali dgn kunyit, sgt kekuningan la bila singgah kat baju..hahahaha….kesian ana(time ni la baru nak kesian) than aku amik belon air…time tu konon2nye aku nak baling depan la,tapi aku tgk kat belakang aku ade izzah,adda,hamram n joe…aku ape lagi…konon2 la baling depan la kan,padahal…kedepekkk, aku baling kebelakang!! Dorg jerit “hoi,sape baling??” muhahaha,nasib korg arr…kekeke… time nie aku join kejap jer sbb nak amik jayzuan n the geng kat main enterance UNITEN.. time nie mmg best!! Sgt best!! Sungguh best!!

So aku amik jayzuan n the geng…aku nak buat surprise utk ana,bende nie mmg takde sape2 yang tau, aku rahsia kan, b jer tau psl jay dtg. So
jayzuan n the geng is special guess utk ana, memandangkan die minat indie band, so aku bawak kan la khas utk die, die dgn jay pulak da lame tak jumpe, so inilah masanye...(sob sob….aku buat surprise aku plak yg terharu)

Than smpy jer aku trun kete, diorg tgh ready nak potong kek,aku bisik kat ana yang aku bawak somebody utk die, die kate sape? (maklumla die (aku pun) rabun,tak nampak dari jauh bile aku tunjuk) Aku cakap ana kenal, nanti die da dkt tgk la sape..
And then jay datang dekat jer,mcm nak nangis muka ana, terharu sgt2…tapi die simpan dalam hati,takkan nak nangis dpn org ramai kot..huhuhu…sgt touching!!

Than kami beramai ramai la menyayikan lagu happy bufday utk ana…ana potong kek
kek secret recipe (chocolate indulgence) yg kitorg semua beli...very happening…than mia calit kek kat muka ana…huhu… after da abis kitorg semua mkn kek, apa lagi, acara calit menyalit la pulak…hahaha, ada lebihan cream kek secret recipe yang tinggal kitorg calit kat setiap org yang ada kat situ, tak bagi can punye…sape yang buat2 lari tu mmg kene lah, sambil tue fahmi n mia ada plan utk penutup majlis, diorg nak simbah ana dgn air yang separuh penuh dalam baldi… omid pon boley tahan dok berkomplot skali, fahmi da mcm perompak, dok sorok2 takot ana nmpk die bawak baldi isi air...hahah...kloko jer...k lah...aku da ngantok...sok aku sambung cite lagi...

3 comments:

anaheus said...

heyh..panjangyerciter..sambung lah lagi..tak sabo nak baca lagi

sasha.hamzah said...

haha...mmg sgt panjang, da mcm karangan spm da...huhu...da sambung da,bace la..

azril said...

ewah....nk thu ja cita eh...